Naast onze pure sportieve waarden proberen we ook ons te engageren om mee te werken aan een maatschappelijk project. Waarden als sportiviteit, respect en discipline dragen wij hoog in het vaandel.

In 1925 werd op de wijk Soetens Molens een voetbalploeg opgericht met de naam Sportvereniging Soetens Molen. Rond 1930 ging men samen met Groeninge Sport, een ploeg gepatroneerd door Kortrijkse pannenfabriek. Door de mobilisatie aan het begin van de Tweede Wereldoorlog vielen de voetbalactiviteiten stil.

In 1945 werd een nieuwe club aangesloten bij de Belgische Voetbalbond, SV Kortrijk. De club ging verschillende malen op en neer tussen de provinciale reeksen, maar raakte nooit hoger dan 1ste Provinciale.

Momenteel speelt onze club in 3e provinciale.

KSV Dames

Sinds het seizoen 2020 – 2021 werd de KSV familie groter: we verwelkomden onze eigen damesploeg: KSV Dames! Deze stap past volledig in onze filosofie naar uitbreiding van aanbod en diversiteit.

Om deze missie te realiseren kunnen we rekenen op een gestructureerde groep gedreven mensen en de knowhow van trainers met jarenlange ervaring.